Ana içeriğe atla
En

Karel, 5G Mobil Haberleşme Altyapısını Geliştirme Projesinde Başarı Belgesi Aldı

Karel, 5G Mobil Haberleşme Altyapısını Geliştirme Projesinde Başarı Belgesi Aldı

İletişim sistemleri konusunda çok uzun yıllardır lider konumunda olan ve sektörün öncü markası Karel, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı bünyesinde uçtan uca yerli ve milli 5G mobil haberleşme altyapısının kurulması amacıyla yürütülen 5.Nesil (5G) Mobil Haberleşme Altyapısını Geliştirme Projeleri kapsamında başarı belgesi aldı. 

Mobilefest kapsamında gerçekleştirilen töreninde Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Araştırmaları Merkezi Başkanlığı (UDHAM) tarafından Karel ile birlikte projeye dahil olan ve 5.Nesil (5G) Mobil Haberleşme Altyapısını Geliştirme Projelerinin 1. Dönem çalışmalarını başarıyla tamamlayan şirketlere başarı belgeleri takdim edildi. 

5.Nesil (5G) Haberleşme Altyapısını Geliştirme Projesi ile 5. nesil uçtan uca yerli ve milli mobil haberleşme altyapısının geliştirilmesi amacıyla ihtiyaç duyulan yazılım ve donanımların üretilmesi hedefleniyor. Bu projeyle Türkiye’de ilk defa üretici firma, ürünü kullanabilecek operatör ve destekleyici kurum iş birliği ile yerli ve milli ürün geliştirilmesi yönünde çalışmalar yürütülüyor. 

Proje çerçevesinde, öncelikle mobil operatörlerin ihtiyaçları göz önüne alınarak, UDHAM, Haberleşme Genel Müdürlüğü, BTK, haberleşme alanında faaliyet gösteren firmalar ve GSM operatörleriyle ortak yürütülen çalışmalar sonucunda ülkemizin uçtan uca yerli ve milli 5G konusunda atması gereken adımlar büyük bir kararlılıkla yürütülüyor.