Ana içeriğe atla
En

Karel’den Eğitim ve Spora Destek

Spora Destek
8. Uluslararası Kemer Paris 2 Batığı Dalışı etkinliği Türkiye'den 17, Polonya, İtalya ve KKTC'den birer üniversiteden toplam 125 öğrenci katılımıyla gerçekleşti. 1-4 Mayıs 2014 tarihleri arasında gerçekleştirilen bu etkinlikte  öğrenciler dünyanın en önemli ve en gözde 100 batığı içinde gösterilen "Paris 2" batığını incelediler.
 
KAREL bu etkinliğe, Ege Üniversitesi öğrencilerine destek vererek katıldı. Ege Üniversitesi Urla Denizcilik Meslek Yüksekokulu, Prof.Dr.Cengiz Metin ve Doç.Dr.F.Ozan Düzbastılar önderliğinde öğrenci öğretim üyelerinden oluşan bir ekiple  temsil edildi.
 
Karel’in İzmir Bölge Müdürü Cem Koç  “Akdeniz Üniversitesi, Türkiz Marina ve Kemer Belediyesi tarafından Topçu Yüzbaşı Mustafa Ertuğrul Aker anısına düzenlenen, Akdeniz Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Gökoğlu'nun başkanlığında  gerçekleştirilen  bu dalışın amacının üniversite gençliğine 1.Dünya Savaşı'ndaki mücadelenin nasıl yapıldığını, insanların neler yaşadığını, hangi riskleri aldıklarını anlatmak olduğunu belirtti. Karel olarak eğitimin sadece teori ile sınırlı kalmaması gerektiğine inanarak, Ege Üniversitesi ile işbirliği içinde uygulamalı eğitim ve işbirliği projesi yürüttüklerini ifade eden Koç, bunun bir uzantısı olarak spor ve tarihle birleşen bu etkinliğe destek vermekten mutlu olduklarının altını çizdi.