Ana içeriğe atla
En

Karel’den Görme Engelli Çocukların İletişimine Destek

Körleri Eğitim ve Kalkındırma Derneği tarafından başlatılan, Karel’in sponsor olarak yer aldığı “Parmağımızın Ucundaki Dünyalar” projesi kapsamında, Türkiye genelinde bulunan 15 görme engelli okuluna “Braille” (kabartma) kitap seti bağışlandı.
Kitap bağışı kampanyası için 22 Nisan 2014 Salı günü Kadıköy Caddebostan Kültür Merkezi’nde düzenlenen törende Karel ‘e projeye katkılarından dolayı plaket verildi. Karel’in plaketini Pazarlama Direktörü  Nurşen Yıldırım teslim aldı.

Törene Kadıköy Belediye başkan Yardımcısı Ebru Peştereli, Körleri Eğitim ve Kalkındırma Derneği Genel Başkanı Murat Doğan, okul müdürleri, görme engelli vatandaşlar ve sponsorlar katıldı. Körleri Eğitim ve Kalkındırma Derneği Genel Başkanı Murat Doğan, program öncesinde proje hakkında bilgi verdi.  Görme Engelli Okullarında sadece ders kitaplarının bulunduğuna, hikaye ve dünya klasikleri gibi öğrencilerin ufkunu genişletecek, onlara okuma zevkinin yaşatacak kitapların maliyetli oluşları nedeniyle yer almadığına değinildi. Bu proje ile 'Braille' yani kabartma hikaye ve masal kitapları okul müdürlüklerine teslim edilerek görme engelli çocukların da bu imkandan diğer çocuklar gibi yararlanabilmesi amaçlanıyor.

Düzenlenen törende açılış konuşmalarının ardından Barbaros Uzunöner’in stand-up gösterisi de katılımcılar tarafından ilgiyle izlendi. Gösterinin ardından Karel’in de yer aldığı proje sponsorlarına plaket takdim edilirken, 15 görme engelli okul müdürü de kütüphanelerine bağışlanan kitapları teslim aldı. Selim-Kerim Altınok müzik dinletisiyle tören sonlandı.

Sponsorların katkısıyla hazırlanan, görme engellilerin okuması için özel olarak üretilen 15 set içinde, dünya klasiklerinden oluşan 61’er  adet “Braille” kitap yer alıyor.