Ana içeriğe atla
En

Karel'e "Design Turkey Endüstriyel Tasarım" Ödülü

T.C. Ekonomi Bakanlığı, Türkiye İhracatçılar Meclisi ve Endüstriyel Tasarımcılar Meslek Kuruluşu'nun işbirliğiyle TURQUALITY Programı kapsamında düzenlenen "Design Turkey Endüstriyel Tasarım Ödülleri" sahiplerini buldu. İletişim teknolojilerinde Türkiye'nin lider firmalarından Karel, IPV10 ve IPV50 santralleri ile "İyi Tasarım Ödülü"ne layık görülerek sektörün öne çıkan şirketleri arasında yer aldı.
Karel'e Design Turkey Ödülü
İletişim teknolojisi konusunda lider firmalardan Karel, TURQUALITY Programı kapsamında bu sene T.C. Ekonomi Bakanlığı'nın katkısıyla 3.'sü gerçekleştirilen Design Türkiye Endüstriyel Tasarım Ödülleri organizasyonunda, bir kez daha ödüle layık görüldü. Uluslararası isimlerden oluşan jüri, 400'e yakın endüstriyel tasarım ürünü arasından Karel'in IPV10 ve IPV50 santrallerine "İyi Tasarım Ödülü" verdi.

Türkiye'de tasarım algısının yaygınlaştırılması ve uluslararası pazarlarda ürüne katma değer ve rekabetçi üstünlük kazandıran iyi tasarımların ödüllenmesi amacıyla Ekonomi Bakanlığı, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ve Endüstriyel Tasarımcılar Kuruluşu tarafından düzenlenen "Design Turkey Endüstriyel Tasarım Ödülleri" etkinliği 30 Kasım 2012 tarihinde Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleşti. Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan tarafından verilen ödülleri Karel adına Karel Ar-Ge’den Endüstriyel Tasarım Liderleri Nurtan Meral ve  Tahsin Çetinoğlu  aldılar.

Design Turkey
Karel'in bu yıl da 2 ödüle birden layık görüldüğü, TURQUALITY kapsamında düzenlenen Design Turkey, Türkiye'de kullanıcıların ihtiyaçlarını gözeten, ihracatta ve ulusal pazarda ürüne katma değer ve rekabetçi üstünlük kazandırmayı amaçlayan bir tasarım değerlendirme sistemi olarak 3 yıldır düzenlenen bir etkinlik.