Ana içeriğe atla
En

Büyüyen İşletmeler için Tümleşik İletişim Neden Uygun Bir Çözüm? [Video]

İletişim Sistemleri

Video Metni
Bilgiodası 2008 yılında kurulmuş bir şirket. Temelde yaptığımız işi, halkla ilişkiler ajanslarına ve medya ilişkilerini kendi bünyesinde yürüten büyük kurumlara güncel medya datası, basın datası ve basın bülteni servisi için gerekli teknik altyapıyı sağlamak olarak özetleyebiliriz. En temelde yaptığımız iş bu. Kurulduğumuz 2008 yılından bu güne Türkiye halkla ilişkiler piyasasındaki önde gelen firmaların %80'i ile çalışıyoruz. Yaklaşık 150'nin üzerinde halkla ilişkiler ajansı ve aralarında Türkiye'nin önde gelen markalarının bulunduğu 50'nin üzerinde kurum bizim "bsnods" dediğimiz platformun temel müşterileri.

Tabi zaman ilerliyor ve verimlilik tüm firmalar için önemli bir konu. Biz de personelimizi ölçümleyebilmek istedik. Aynı zamanda planladığımız başka işler de vardı. Mevcut altyapımız ve "know how'ımız ile başka çözümler de geliştirmeye niyetlendik. O yüzden de o anki IP santral altyapımızın da yetmeyeceğine karar verdik ve şu anki ofisimize taşınırken Karel'in Tümleşik İletişim çözümüne geçmeyi tercih ettik. Şu an sunucularımızda Karel Tümleşik İletişim çalışıyor.

Tümleşik İletişim bize ne sağladı ?
Bir kere neredeyse sınırsız bir ölçeklenebilirlik sağladı. İkincisi yine Karel'in sağladığı raporlama sistemi sayesinde biz artık tüm operatörleimizi çok düzgün bir şekilde takip edebiliyoruz, raporlayabiliyoruz ve böylece performans yönetimini de gayet güzel yürütebiliyoruz.

Tümleşik İletişimin tabi bizim açımızdan cazip özelliğinden birisi de, donanım bağımsız olmasıydı. Biz Linux platformuna inanan bir şirketiz. Tüm işlerimiz Linux tabanlı sunucular üzerinde yürür. Tümleşik İletişimin de Linux üzerinde çalışabilmesi bizim için önemliydi. Şu anda Tümleşik İletişim sistem kabinimizde bir sunucu üzerinde çalışıyor ve genişleme ihtiyacı olursa çok rahat aktarabileceğimiz, bilgilerinizin yedeklenebildiği bir platform. O yüzden de bizim açımızdan donanıma bağlı olarak bir iş yapmıyoruz. Donanım zaten standart bir donanım, daha sorun çözücü bir yazılım kullanıyor oluyoruz.

Yine Karel Tümleşik İletişimin sağladığı bir avantaj şu anda henüz daha duyurusunu yeni yapmaya başladığımız Pratik LCV adlı çözümümüz. Pratik LCV etkinlik firmalarına yönelik bir çözüm ve aslına bakarsanız bir altyapı çözümü. Etkinlik firmaları herhangi bir etkinlik için LCV aramaları yapmaları gerektiğinde kendi personellerini veya anlaştıkları persenelleri gönderip, bizim altyapımızı kullanarak buradan aramalarını yapıyorlar. Tamamen yine web tabanlı bir platform ve bu iş büyüdükçe bizim açımızdan Karel Tümleşik İletişimin değeri daha da artacak. Hatta biz bu işin ileri süreçlerde bir kaç yıl zarfında farklı illerde yaygınlaşacağını düşünüyoruz. Tümleşik İletişim bizim buradaki merkezi iletişim altyapımız olacak. Farklı illeri buraya internet üzerinen bağlayıp çıkışları buradan yapmayı ve böylece tek bir merkezden tüm altyapıyı yönetmeyi hedefliyoruz. Aynı şekilde raporlamanın da bu platform üzerinden gayet rahat yapılabileceğini gördük.

İşte tüm bu avantajları ile Karel Tümleşik İletişim bizim için vazgeçilmez bir çözüm. Tabi şimdi bir de yurt dışı işimiz var. Farklı ülkelerde yaygınlaşmak gibi. Öncelikle birkaç ülkede kendi operasyonumuzu, "bsnods"de yaptığımız operasyonu yürütüyor olacağız. Buralarda da Karel Tümleşik İletişim bizim için çözüm sağlayıcı çözüm olacak.

Tümleşik İletişim hakkında daha fazla bilgi için tıklayınız;
http://www.karel.com.tr/urun-cozum/ucap-tumlesik-iletisim-unified-communications-platform

Bu yazıyı okuyanlar, bunları da okudu:
Üniversitelerde İletişim ve Bilgi Sistemleri Yapılandırması - Akademik Bilişim 2015
Çok Şubeli Şirketlerde İletişim Çözümleri
Uzaktan Çalışma: Ev veya Ofis Dışında Çalışanlar İçin Destekler

Diğer Bloglar