Yanlış anlaşılmalar ne kadar çok zaman kaybettiriyor bize iş hayatında değil mi? Bazen ise telefonda neler konuştuğumuzu unutacak kadar bile yoğun olabiliyoruz. Peki ya toplantı niteliğindeki görüşmelerimizde almamız gereken notlar? Tüm bu soruların cevabını, “Görüşme Kayıt Sistemi” veriyor.
Görüşme Kayıt Sistemi Nedir?
İster abone ister dış hat bazında yapılan görüşmelerin kaydedilmesi, bir diskte depolanması ve istenildiği zaman yetkili kişiler tarafından dinlenilmesine olanak tanıyan bir sistemdir.
Analog Görüşme Kayıt Sistemi
Santralin analog hatlarına paralel bağlanan bir kutu ile istenen hatların üzerinden geçen görüşmelerinin dinlenebilmesine imkan veren sistemdir. Bu hatlar dahili veya dış hat olabilir. Eğer şirket içi yapılan görüşmelerin kayıt edilmesi isteniyorsa aboneler kaydedilir. Ancak abone sayısı arttıkça görüşme kayıt sisteminin maliyeti de artacaktır. Bu durumda yalnızca dış hatları kaydetmek pek çok müşterinin sıklıkla başvurduğu ve verimli olan bir yöntemdir.
Online Mod
Dış hatların kaydedildiği durumlarda, görüşmelerin hangi abone tarafından yapıldığına dair bilginin alınması isteniyorsa, santral entegrasyon kiti ve online mod lisansı ile bu özellik aktif edilebilir ve Görüşme Kayıt Sisteminden en üst düzeyde faydalanılması sağlanır.
Ağ Erişim
Kayıtların depolandığı ve izlenebildiği bilgisayara uzaktan kullanıcıların erişmesi isteniyorsa, Ağ Erişim Lisansı aktif edilerek, program birden fazla kişinin kullanımına açılabilir.
IP Görüşme Kayıt Sistemi
Santralin ister abone ister trunk bazındaki görüşmelerini kaydetmek için IP hatların port mirroring switch’e bağlanması ve IP Görüşme Kayıt Sistemi’ne mirrorlanması gerekmektedir. Eş zamanlı görüşme sayısı kadar lisans verilir. IP görüşme kayıt sisteminde harici bir donanım bulunmamaktadır. Aynı anda hem Analog ve hem IP kayıt yapılmak isteniyorsa, tüm sistem tek bir arayüz üzerinden konfigüre edilebilir ve kullanılabilir.
Kullanılan özellikler ve uyumlu altyapılar doğrultusunda Görüşme Kayır Sistemi fiyatları da değişkenlik gösterir. Bununla ilgili olarak size en yakın yetkili satıcı ve servislerimiz ile iletişime geçip, ihtiyaçlarınızı karşılayacak en uygun sistemi öğrenebilirsiniz.
Bu yazıyı okuyanlar, bunları da okudu;
DECT Nedir? IP DECT Sistemler Nerede Kullanılır?
Telefon Santralı Satın Alırken Bilmeniz Gereken 15 Kriter
IP Telefon Santralı Kullanmak İçin 10 Neden