Karadeniz’in geçit vermeyen dağları arasına köyler kurmayı başaracak denli çalışkan insanlarız biz. Uzak mesafeleri de hiç sorun etmeyiz, ıslıkla bir dil yaratan ve yüzlerce metre öteden anlaşabilen yaratıcı bir toplumuz.
Kuş dili, bence kablosuz haberleşmenin en ilkel araçlarından biri olsa da en takdir edilesi, en yaratıcı, en saygın yöntemlerinden biridir şüphesiz. Ama yüksek binalar, büyük fabrika sahaları, limanlar, depolar ve çok lokasyonlu firmalardan söz etmemiz gerekirse, bunca kişiye kuş dili öğretmek yerine DECT teknolojisini önermeyi tercih ederiz.
Kablosuz haberleşmenin kolaylığından bahsetmeye gerek yok sanırım, ancak IP DECT teknolojisini biraz irdeleyelim.
Her geçen gün gelişen teknolojiye ayak uydurmanın tek yolu esnek sistemlere sahip olmaktır. Bu yüzden IP sistemlere çok önem veriyor, rekabet avantajı sağlamanın yolunun IP’den geçtiğine inanıyoruz.
Mevcut DECT standardını, VOIP teknolojisi ile birlikte kullandığınızda, karşınıza herhangi bir kablolama maliyeti gerektirmeyen, istediğiniz an kullanıcı sayısını arttırabildiğiniz, yüksek ses kalitesi sunan, kablolu bir telefondan gerçekleştirebildiğiniz tüm işlemleri yapmanıza olanak sağlayan IP DECT sistemleri çıkar. IP DECT teknolojisinde el üniteleri, baz istasyonu ile DECT standardı üzerinden haberleşirken, baz istasyonu santralinizle IP standardı üzerinden haberleşir. Baz istasyonlarını takacağınız yerde elektrik prizi olmasına dahi gerek yoktur. PoE destekli switch üzerinden bazlar çalışabilir. Kapalı alanlarda 50, açık alanlarda 300 metreye kadar çekim gücü vardır. Kolay kurulum, yazılım yükseltme ve kullanıcı ekleme özellikleri sayesinde sistemi çok kolay yönetebilirsiniz. Merkezi rehber özelliği sayesinde tüm fihriste anında ulaşabilir, kesintisiz ve kaliteli görüşme yapabilirsiniz.
DECT söz konusu iken iki önemli terimden de bahsetmeden geçmek olmaz.
Handover: Görüşme halindeyken yer değiştiren kullanıcıların görüşmeleri, baz istasyonlarının kapsama alanları içindeyken kesilmez ve görüşme devamlılığı garanti altına alınmış olur.
Roaming: Birden fazla ofisi olan işletmeler için vazgeçilmez bir özellik olan Roaming, çalışanların telefonlarını farklı ofislerde bile aynı numara ile kullanması ve sanki kendi ofislerindeymiş gibi görüşme yapabilmelerini sağlar.
Tüm bu özellikler düşünüldüğünde, geçmişten günümüze haberleşmenin son noktası olan Karel IP DECT Sistemler, kablosuz haberleşmenin keyfini süreceğiniz kolay ve tasarruflu bir yöntemdir. Bir Karadeniz insanı olarak üzülerek söylemeliyim ki, kusura bakma kuş dili, IP DECT sistemi seni yendi :)
Bu Yazıyı Okuyanlar, Bunları da Okudu:
Cep Telefonunuzu İş, İş Telefonunuzu Cep Olarak Kullanın
Başarılı BT Kariyeri İçin Geliştirilmesi Gereken Sosyal Beceriler
DECT Nedir? IP DECT Sistemler Nerede Kullanılır?