Ana içeriğe atla
En

Üniversitelerde İletişim ve Bilgi Sistemleri Yapılandırması - Akademik Bilişim 2015

İletişim Sistemleri

Tümleşik iletişim, sesli iletişimin ötesinde video, mesajlaşma, konferans gibi farklı iletişim yöntemlerinin de bir araya geldiği şemsiye bir kavramdır. Günümüzde sesli iletişim, diğer iletişim yöntemleriyle kolaylıkla desteklenebiliyor. Burada bahsettiğimiz bir tümleşik iletişim platformu ve tümleşik iletişim dediğimizde bir yazılımdan bahsediyoruz.

Neden Tümleşik İletişim?

Tasarruf; bazı durumlarda farklı kampüslerde ve hatta aynı kampüs içinde birden fazla telefon santralı kullanılabiliyor. Bu farklı yapıdaki santrallar birbirleri ile dış hatlardan çıkış yaparak haberleşiyor ve bu durum maliyetleri arttırıyor. Oysa tümleşik iletişim gibi tek bir merkezi sunucu, aynı veya farklı kampüslerdeki birçok binayı kapsayacak şekilde kurulabiliyor.

Yönetim; Farklı yapıdaki birden fazla santral yerine tek bir merkezi sunucunun kullanılması, iletişim sistemlerinin yönetimini de kolaylaştırıyor.

Kapasite artırma; Karel Tümleşik İletişim yazılım tabanlı bir sistem olduğu için kapasite artırımı lisanslar aracılığı ile çok kolay bir şekilde yapılabiliyor, ek bir donanım satın almaya gerek kalmıyor.

Mobil uygulama; Akıllı telefonlara kurulan Karel Mobil sayesinde, wi-fi şebekesi güçlü olan kampüslerde kullanıcılar birbirleri ile ücretsiz bir şekilde görüşebiliyor. Çünkü uygulama, GSM hattı yerine veri şebekesinden haberleşiyor.

Görüntülü görüşme; Sesli iletişimin ötesinde görüntülü görüşme yapılabiliyor olması, iş süreçlerini hızlandırıyor, seyahat giderlerini azaltıyor ve iletişimi güçlendiriyor.

Yukarıda saydığımız özellikler Karel Tümleşik İletişim Platformunun faydalarından sadece birkaç tanesi. Tümleşik iletişim ile ilgili daha fazla bilgi için tıklayınız.
http://www.karel.com.tr/urun-cozum/ucap-tumlesik-iletisim-unified-communications-platform

Bu yazıyı okuyanlar, bunları da okudu:
Büyüyen İşletmeler için UCAP Neden Uygun Bir Çözüm?
Tümleşik İletişimde Olmazsa Olmazlar
IT Altyapısı İçin Stratejik Planlama

Diğer Bloglar