Ana içeriğe atla
En

Yeni Kurulan Şirketlerin Teknoloji İhtiyaçları Nelerdir?

Teknoloji ve İnovasyon

Yeni kurulan işletmeler için teknolojik yatırımlar büyük önem taşımaktadır. Çünkü bu tarafa ayrılacak kaynak, yapılması gereken diğer yatırımları büyük ölçüde etkileyecektir. Bu yüzden ilk aşamada teknolojik ihtiyaçların iyi belirlenmesi, bu ihtiyaçlara uygun sistemler kurulması ve ilerisi düşünülerek teknolojik yatırımların yapılması gerekir. Teknolojinin her geçen saniye değiştiği gerçeği unutulmamalıdır ve bu değişiklikleri sürekli takip etmek işletmenin tüm kaynaklarını tüketebilir.

Bu yüzden ihtiyaçlar dahilinde minimum yatırımla maksimum faydanın alınacağı sistemlerin kurulması kurulum aşamasındaki işletmelerin yararına olacaktır. Yeni kurulan işletmelerin ihtiyaç duydukları teknolojik yatırımları da kısaca birkaç başlık halinde özetleyebiliriz;

IP Telefon Santralı PBX- Telefonlar halen işletmenin kendi içerisinde ve müşterileriyle iletişim kurmaları için en yaygın kullanılan sistemlerdir. Müşteriler tarafından ulaşılabilir olmak ve şirket içerisinde ücretsiz konuşmalar yapabilmek için Karel Telefon Santrallarından analog veya IP uyumlu sistemlerden uygun olan seçilebilir. Bu sistemler içerisinde seçim yaparken mevcut kullanıcılar, kullanılacak lokasyonlar ve ilerideki genişleme potansiyeli gibi konular göz önünde bulundurulmalıdır. Bunun yanında ihtiyaç görülmesi halinde tümleşik iletişim çözümleri ile daha verimli bir iletişim sağlanabilir.

- Bilgisayarlar işletmelerin en önemli ve gerekli teknolojik ihtiyaçlarından bir tanesidir. Gerek e-postalar yoluyla iletişim kurmak, gerek web üzerinden araştırmalar yaparak zaman kazanmak, gerekse belge hazırlayıp saklamak için bilgisayarlardan yararlanmak gerekecektir. Bunun için şirketin bilgisayar ihtiyacı belirlenerek masaüstü veya dizüstü seçeneklerinden uygun olanlar seçilebilir. Dizüstü bilgisayarlar ofis dışında da kullanıma uygun oldukları için tercih edilebilirler. Ayrıca günümüzün yeni trendlerinden olan mobiliteye ayak uydurabilmek için akıllı telefonlar ve tablet bilgisayarlar da yardımcı olabilir. Fakat tüm bu olanaklardan yararlanabilmek için ofisin yeterli hızdaki bir internet bağlantısına da ihtiyacı vardır. Bunun yanında internetin tüm çalışanlara ulaşması, çalışanlar arasında veri paylaşımını kolaylaşması ve network araçlarını kullanılabilmesi için yerel bir ağ kurulması da gerekir. Ayrıca bilgisayar kullanımını kolaylaştıracak çevre birimlerinin ve yazıcı-tarayıcı gibi cihazların da satın alınması yararlı olacaktır.

- İşletmelerin müşteriler tarafından ulaşılabilir olmasını sağlayan diğer bir önemli konu internet siteleridir. İşletme kurulurken bir yandan da internet sitesinin hizmete girmesi şirketin yararına olacaktır. Online satış odaklı bir işletme olması durumunda internet sitesi daha da önem taşımaktadır. Bu durumda konusunda uzman kişilerden yardım almak gereklidir. Bunun yanında işletmenin sosyal medyayı kullanması da faydalı olacaktır.

Yapılacak işe ve hedef kitleye en uygun sosyal medya araçları seçilerek buralarda var olmak ve etkili biçimde kullanmak için, şirket içerisinden bir çalışan bununla ilgilenebilir veya dışarıdan bir şirketten hizmet alınabilir.

- Çalışanların verimini arttırmak ve çalışmalarını kolaylaştırmak adına gerekli yazılımların ve programların satın alınması gereklidir. Kullanılan bilgisayarlardaki işletim sistemlerinden ofis programlarına, anlık mesajlaşma programlarından finans programlarına kadar gerekli olan ihtiyaçların karşılanması önemlidir. Bu tarz programların satın alınarak legal olarak kullanılması ileride yaşanabilecek yasal sorunların önüne geçecektir.

- Ofisin güvenliği ve çalışanların denetlenmesi için Karel Hırsız Alarm Sistemleri ve Karel Güvenlik Sistemleri benzeri çözümler satın alabilirsiniz. Bu sayede bir yandan çalışanların daha verimli iş yapmasını sağlarken diğer yandan da hırsızlık olaylarına karşı ofisin korunması sağlanabilir.

- Daha önce de bahsettiğim gibi öncelikle işletmenin çalışanları göz önünde bulundurularak ihtiyaçların belirlenmesi hayati bir öneme sahiptir. İhtiyaçlar belirlenirken işletmenin büyüme hedefleri de hesaba katılarak satın alma işlememi yapılması, hem kullanılmayacak sistemlere boşa para harcanmasını engelleyecek, hem de gereksiz sistem yükseltmelerine aktarılacak kaynakların önüne geçecektir.

 

Bu yazıyı okuyanlar bunları da okudu:

Şirketiniz için teknoloji ürün ve çözümü seçimi
Ürününüzü satmak için aşmanız gereken 4 engel
BT Proje maliyetleri nasıl kontrol edilebilir?

 

Diğer Bloglar