Gartner araştırma şirketi bilişim teknolojileri için 2012 ikinci çeyrek harcama raporlarını ve tüm dönemler için tahminlerini yayınladı. İşte bazı tahminler:
2012'de bilişim teknolojileri için harcamaların 3.6 trilyon dolar olacağı tahmin ediliyor. Bu artış tahmini, 2011'de 3.5 trilyon dolar olan rakamın %3 yükselmesi demek oluyor ki ilk çeyrekte yaşanan %2.5 artıştan daha fazlasının beklendiğini görebiliyoruz.
Yükselme oranı düşük gözükse de aslında Avrupa'daki finansal kriz, Birleşik Devletler'deki büyümenin yavaşlaması, Çin ekonomik büyümesinin düşüşe geçmesi gibi durumlar dikkate alındığında önemsenmesi gereken bir orandır.
Alanın en çok harcama yapan sektörü telekomünikasyon hizmetleridir. Gartner'in tahminlerine göre şirketler bu yıl telekomünikasyon hizmetleri için 1.69 trilyon dolar harcayacaklar. Bu yükseliş 2011 yılına göre %1.4 oranına denk geliyor. Bu servisler için ücretler düşme eğiliminde olsa da, büyümenin sebebi; Gartner'in raporuna göre gelişen ekonomilerde artan talep, konsollar ve tabletler gibi iletişim araçlarındaki patlamayla açıklanabilir.
Rapora göre bilişim teknolojilerindeki en önemli başlıklardan biri bulut bilişime geçiş oldu. 2016'da 200milyon dolardan biraz fazla olması beklenen bulut servis harcamalarının içinde kamusal harcamaların ise %5'ten daha az bir oranda olması öngörülüyor.
Gartner'in açıkladığına göre 200'den fazla iş ve teknoloji analisti dünya çapındaki bu rapora katıldı. Bu analistler teknoloji servisi ücretlerinde %2.3 oranında (yani 864 milyon dolara) yükselme gördü. Danışmanlara göre şirketler bulut çözüm, kendi karmaşık sistemleri gibi aracıları yönetmek istediklerinde danışmanlara daha çok ihtiyaç duyuyor.
Ref: NY Times
Bu Yazıyı Okuyanlar, Bunları da Okudu:
Değişen Düzende BT Yöneticileri
BT Danışmanlarının Dikkat Etmesi Gereken 5 Nokta
BYOD Nedir? BT Yöneticileri Neler Bilmeli?