Ana içeriğe atla
En

Oda İçinde Kablosuz Şarj Mümkün Mü?

Teknoloji ve İnovasyon

yeni kablosuz şarj teknolojileri
Günümüzde kablosuz şarj padlerini kullanmaya başladık. Ancak kablosuz internet gibi bir kablosuz şarj istemez miydiniz?

Teknoloji her geçen gün gelişmeye devam ediyor. Kullandığımız cihazlar güçleniyor, akıllanıyor. Ancak günümüzde teknolojik ürünlerin yetersiz pil ömürlerine sahip olmasına henüz bir çözüm bulamadık. O nedenle de akıllı telefonlarımız, tabletlerimiz, giyilebilir cihazlarımız prize bağımlı durumda.
 
Her şeyin gitgide kablosuzlaştığı günümüzde, kablosuz şarj padi ile şarj olabilen birçok akıllı telefon var. Hatta Apple, AirPower ile birlikte iPhone, Apple Watch ve AirPods ürünleri tek bir şarj padi üzerinde şarj edilebiliyor.

Peki çok yakında, kablosuz internet gibi oda içerisinde kablosuz şarjın da mümkün olacağını söylesek?
 
Wi-Charge: Kablosuz şarjda devrim
Dünyada çok daha uzun mesafelerden cihazları şarj edebilecek kablosuz şarj sistemlerini geliştiren ve test eden şirketler var. Bunlardan biri de Wi-Charge.
 
Uzun süredir kendi kablosuz şarj teknolojisini geliştiren ve testlerini tamamlayan Wi-Charge, nihayet FDA’den yani ABD İlaç ve Gıda İdaresi’nden onay aldı. Çünkü FDA onayı olmadan, bu teknolojinin tamamen sağlıklı ve sorunsuz olduğu bilinemeyeceği için; ürünleri ABD’de satabilmek mümkün değil.

İşin biraz da teknolojisini anlatmak gerekirse, cihazları şarj eden gücü kızılötesi ışınlarla taşıyor. Kullanım şekli olarak Wi-Fi ve Bluetooth teknolojilerine benzer olsa da, onlar radyo dalgası kullanırken Wi-Charge kızılötesi ışın taşımakta. Karşılaştırma yapmak gerekirse Wi-Fi ve Bluetooth’a göre çok daha fazla güç gerektiğinden, FCC gerekliliklerine uymak bir hayli zor. Ancak şirket yıllardır yaptığı geliştirmelerle bunu mümkün kıldı ve alınan onay sonrasında önümüzdeki yıl genel kullanıma çıkmaya hazırlanıyor.

Bu sayede iç mekanda 10 metre uzaklıktan, telefonumuzu herhangi bir şarj padine koymaya gerek kalmadan aynı Wi-Fi sinyali alıyormuşuz gibi telefonumuzu şarj edebileceğiz. Şarj hızı, tabii ki kablolu şarja göre daha yavaş. Ama odada durduğu yerde şarj olan bir telefon olduktan sonra, bunu eleştirecek pek olmayacaktır.

Şirketin planları 2018 yılının ilk yarısında ürünlerin satışına başlamak, özellikle kahve dükkanları ve alışveriş merkezleri gibi kalabalık alanlarda bu teknolojinin kullanılmasını sağlamak.

Peki sizler yeni pil ve şarj teknolojileri hakkında ne düşünüyorsunuz?
 
 
Bu yazıyı okuyanlar, bunları da okudu;
Dünyanı Değiştirecek 10 İnovasyon
VoLTE Nedir, Nasıl Çalışır?
Klavyeniz Sizi Ele Verebilir!

Diğer Bloglar