Ana içeriğe atla
En

Takım Çalışması İçin Tümleşik İletişim

BT ve Trendler

Takım Çalışması Tümleşik İletişim
UCAP pazara sunulduğundan beri hepimiz Tümleşik İletişim ve Takım Çalışması üzerinde konuşuyoruz, yazıyoruz. Peki bunun gerçekten işimize faydası hakkında ne biliyoruz?

Tümleşik İletişim ve Takım Çalışması Nedir?

Tümleşik İletişim (Tİ) telefon, video, anlık mesaj, konferans gibi gerçek zamanlı iletişimi sesli mesaj, e-posta, SMS, faks gibi gerçek zamanlı olmayan iletişim ile entegre eder. Takım Çalışması ise dağınık çalışma ekiplerinin aynı ortamdaymış gibi verimli çalışmasını destekleyen paylaşım ve iletişim araçlarını sağlar.

Neden Tümleşik İletişim Uygulamaları? Bu uygulamalar işletmelerimize yüzlerce verimlilik, tasarruf faydası sağlasa da; temel faydalar 5 madde altında özetlenebilir:

1) İşletmelerin çoğu insan kaynaklarını en değerli varlıkları olarak görürler ve onlardan en yüksek verimi almak isterler. İnsanların birbirlerinden uzakta çalıştıkları dağınık organizasyonlarda; tümleşik iletişim, çalışanları birbirine yaklaştıran ve verimliliklerini arttıran çözümler sunar. Çalışanlar her yerden, her an, en uygun uygulama ile iletişimlerini sürdürmenin kolaylığını yaşar.

2) Tümleşik iletişim çalışanların karar verme anındaki sıkıntılarını azaltır ve onları daha hızlı karar almalarını destekler. Tüm kullanıcılar için desteklenen durum bilgisi ve mevcudiyet bilgisi kime ne zaman ve hangi yöntemle erişilebileceği konusunda bilgi sağlar. Örnek olarak bir iş arkadaşınızın o anda masasında olduğunu bilirseniz ona daha yavaş bir iletişim yöntemi olan e-posta yerine anlık mesaj ile erişebilir ve daha hızlı cevap alabilirsiniz.

3) Rekabetin arttığı bu zor günlerde işletmeler müşteri memnuniyeti üzerinde odaklanıyorlar. Multimedya iletişimin hızla yoğunlaşması müşterilerin işletmelere erişim için tercih ettikleri yöntemlerin sayısını arttırıyor. Artık klasik telefon erişimi haricinde, e-posta, web chat, SMS veya sosyal ağlardan müşteri talepleri akıyor. Tümleşik iletişim işletmelerin bu farklı iletişim kanallarını daha kolay yönetmeleri konusunda yardım sağlıyor.

4) Özellikle ülkemizde hızla artan akaryakıt fiyatları seyahat masraflarının sürekli yükselmesine neden oluyor. Tümleşik iletişim ile birbirinden uzak noktalarda çalışanlar video konferans desteği, anlık mesaj ve hızlı evrak paylaşımı ve hızlı iletişimi destekleyen durum bilgisi ile aynı odadaymış gibi iletişim kurabilir ve çalışabilirler. Maliyet düşüşüne ek olarak lokasyonlar arası seyahat sırasındaki zaman kayıpları da ortadan kalkar.

5) Günümüzde çalışanlar alışık oldukları yeni nesil iletişim çalışma yöntemlerinin işletmeleri tarafından kullanılması bekliyor. Tümleşik iletişim çalışanların kullanım alışkanlıklarını farklılaştırır, iletişimlerini günlük hayatta alışık oldukları ortamlara taşır ve hızlandırır.

Bu Yazıyı Okuyanlar, Bunları da Okudu:
Sanallaştırma ve Tümleşik İletişim
Neden Tümleşik İletişim?
Yakında Hayatımızı Kolaylaştıracak İnovasyonlar (Bölüm-1)

Diğer Bloglar