Ana içeriğe atla
En

KOSGEB 2022 Desteklerine Nasıl Başvurulur, Girişimcilik Yardımları Nasıl Alınır?

Teknoloji ve İnovasyon

KOSGEB Destekleri İçin Nasıl Başvurulur, Girişimcilik Yardımları Nasıl Alınır?
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından kurulan Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı’nın (KOSGEB) amacı, işsizliği düşürmeye yönelik çalışmalar yapmak ve ülke ekonomisine katkı sağlayacak olan KOBİ ile yeni iş fikrine sahip olan girişimcilere destek olarak doğru bir şekilde ticari hayata dahil etmektir.

KOSGEB, küçük ve orta ölçekli işletmeler ile girişimcilerin devlet desteğiyle işlerini geliştirme, büyütme, yurt dışına açılma gibi birçok alanda yardımcı olmak için çalışmalarda bulunur. Bu desteklerden en önemlileri KOSGEB hibe ve kredileridir.

Mevcut işletmesi olan KOBİ ve yeni iş kurmak isteyen girişimciler KOSGEB desteklerinden faydalanabilir ve hibe alabilirler.

Girişimci Desteklerine Nasıl Başvurulur?
Yeni iş yeri kuracak olan girişimcilere ”Girişimcilik Destekleri” adı altında yer alan ”Geleneksel Girişimci Destek Programı” ile destek veriliyor.

KOSGEB başvuru şartları nedir?

  • 18 yaşından büyük Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmak
  • Daha önce KOSGEB’den hibe almamış olmak
  • KOSGEB’in uygulamalı girişimcilik eğitimlerine katılmış olmak ya da online eğitimleri tamamlamış olmak
  • Belirli suçlarından hüküm giymemiş olmak
  • Herhangi bir yerde sigortalı olarak çalışmıyor olmak

KOSGEB başvuru adımları nelerdir?

  • KOSGEB Desteklenen Sektörler NACE kodları içerisinde yer alan bir iş fikrine sahip olmak
  • Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Başvurusuna bulunarak ”Girişimcilik Sertifikası” almak
  • İşletmeyi kendi sermayesi ile kurmak
  • KOSGEB ”Geleneksel Girişimcilik Destek Programı” ve sonrasında iş fikri uygun ise ”İleri Girişimcilik Destek Programı” başvurusunda bulunmak
  • Başvuru sonrasında verilen sürede KOSGEB iş planı projesini sunmak

Girişimcilik eğitimlerine e-devlet üzerinden başvuru yapılır. Bu eğitimler herkesin katılımına açık ve tamamen ücretsizdir. Eğitimler elektronik ortamlarda gerçekleştiği için günün her saatinde eğitime kolaylıkla katılım sağlanabilir. İleri ve Geleneksel Girişimcilik Eğitimlerine başvuru için KOSGEB’e veya başka bir kuruma gitmeye gerek kalmaz. Daha önceden KOSGEB uygulamalı girişimcilik eğitimini tamamlayan girişimciler de diğer başvuru şartlarını taşımaları halinde 01.01.2021 tarihine kadar geleneksel girişimci programına veya ileri girişimci programına başvuru yapabilir.

KOSGEB Girişimcilik Yardımları Nasıl Alınır?
Geleneksel girişimci programına yapılan başvurular KOSGEB Müdürlüğü tarafından değerlendirilir. İleri Girişimci Programı başvuruları ise öncelikle ön değerlendirmeye tabi tutulur. Ön değerlendirme sonrasında başvuru kurul tarafından değerlendirilir. Başvuru Değerlendirme sonucu ‘‘KOBİ Bilgi Sistemi” üzerinden işletmeye bildirilir.

Başvuru sonucunun bildirilmesinden sonra kabul edilen başvurular için taahhütname ile destek programı başlar. Program süresi bu tarihten sonra iki yılı kapsar. Başvuru kabul edilip taahhütname onaylandıktan hemen sonra kuruluş desteği talep edilebilir. Destek ödeme talepleri de KOSGEB web sitesi üzerinden elektronik ortamda yapılır.

Geleneksel girişimci destek başvurusu, ileri girişimci destek programı başvurusu ve destek ödeme başvurularının alınması (tüm destek programlarının) talepleri KOSGEB e-hizmetler linki üzerinden yapılır.

KOSGEB’in vermiş olduğu destekler ile ilgili olarak daha fazla bilgi için Karel ve KOSGEB işbirliği ile gerçekleşecek olan online etkinlikler serisini takip edebilirsiniz. Etkinliklerden haberdar olmak için sayfanın altındaki formu doldurabilirsiniz;

  • 21 Temmuz 2020 Salı - Tüm KOSGEB Destekleri: 1. Bölüm,  Girişimcilik ve Destek Başvuru Yöntemleri

 

  • 23 Temmuz 2020 Perşembe - Tüm KOSGEB Destekleri: 2. Bölüm,  Ar-Ge, Teknoloji ve Stratejik Ürün Destekleri

Karel Ekran online etkinliklerini Karel Youtube hesabından takip edebilirsiniz...

Diğer Bloglar