Ana içeriğe atla
En

İşverenler İçin Evden Çalışmanın 5 Avantajı

Teknoloji ve İnovasyon

Evden Çalışmanın Avantajları
Mobilitenin zirve noktalarına ulaştığı ve internetin sağladığı kolaylıkların her geçen gün arttığı şu günlerde, profesyonel yaşamda da değişmeler oluyor. Örneğin esneklik kavramı, kendini profesyonel yaşamda da gösteriyor. Öyle ki, her ne kadar yeni bir akım olmasa da evden çalışmak, diğer bir değişle home-ofis çalışmak daha çok talep görüyor. Üstelik bu durum her iki taraf için, yani hem işveren hem de çalışan için avantajlar sunuyor.

Elbette ki işverenler, pozitif paydadan daha büyük kısmını alan taraf oluyor. Özellikle belli başlı doğrultularda evden çalışan bireylerin tercih edilmesi, bu paydayı daha da yükseltiyor.

Bu noktada, evden çalışan ile işbirliğine giden işverenlerin elde edebilecekleri kazanımları 5 başlıkta toplamaya çalıştık;

1. Zaman tasarrufu!
Özellikle büyük şehirler söz konusu olduğunda, şüphesiz her çalışanın en büyük yakındığı konu trafik oluyor. Artan nüfusla paralel olarak ilerleyen otomobil satışları, nispeten eski nüfus göz önüne alınarak tasarlanan ulaşım planlarıyla uyuşmuyor. Neticesinde saatler süren sıkıntılı zaman kayıpları ortaya çıkıyor. Ayrıca bu durum sadece zaman kaybına değil, ofise gelip giderken trafiğe yakalanan çalışanın motivasyonuna da negatif etki sağlıyor.

Oysaki evinden yürütebileceği bir işe sahip olan çalışanların, ofis ulaşımı için harcayacakları vakti, daha özenli çalışarak veya kendi motivasyonlarını arttırmaya çalışarak harcayabilirler. Böylece hem çalışan, hem de işveren avantaj elde etmiş olacaktır.

2. Maddi kazanç!
Maddi TasarrufUlaşım sıkıntısına sebep olan temel faktör yani yükselen nüfus, işyeri kiraları üzerinde de aynı etkiyi oluşturuyor. Talebin artmasıyla kira bedelleri de aynı doğrultuda yükseliş gösteriyor. İşverenlerin daha verimli ve geniş çalışan kitlesini barındırabilecek büyük ofisleri kiralamaları da şirket giderlerini arttırıyor. Oysaki evden çalışan bireyler bu noktada da iyi birer alternatif. Ofis içerisinde, yalnızca uzaktan işlerini devam ettiremeyecek çalışanların bulunması, çok büyük çalışma alanları gerektirmeyeceği için işverenlere maddi açıdan büyük katkı sağlayacaktır.

3. Daha verimli iş akışı!
Her ne kadar tüm çalışanlar için en iyi çalışma ofisleri kurulmaya çalışılsa da, ne yazık ki bazı çalışanlar için ofis ortamı çekilmez olabiliyor. Oturduğu masadan iş arkadaşlarının sıkıntılarına kadar birçok kişisel sebep, çalışanların verimini düşürebiliyor. Yine bu noktada evden işlerini yürüten bir çalışan, istediği rahatlığı kendi ortamında sağlayabileceği için, daha konsantre bir halde görevine odaklanabilecektir. Böylelikle üzerinde çalıştığı projelerin hata payını minimuma indirgeyerek, işverenin hatalara harcayacağı zamanı da en aza çekecektir.

4. Çalışan izinlerinin minimalize edilmesi!
Kimi zaman keyfi, kimi zaman ise mecburi olarak çalışanlar ofis dışına çıkabiliyor. Bu ofis dışında geçirilen süreler, iş akışına negatif etki oluşturabiliyor. Yine benzer şekilde evden işlerini yürüten bir çalışan, kendi zaman dilimini oluşturarak günün uygun saatlerinde tamamlaması gereken işleri tamamlarken, aynı zamanda kişisel ihtiyaçlarıyla da ilgilenebiliyor. Böylece işveren meydana gelebilecek bir iş aksaklığının önüne geçmiş olabiliyor.

5. Geniş kitlelere ve bölgelere erişim imkanı!
Uzak ofis konferans​Söz konusu evden çalışmak olduğu zaman, dünyanın herhangi bir noktasından çalışan bulma imkanı oluşmuş oluyor. Çalışanınız dünyanın neresinde olursa olsun, ofiste bulunma gereksinimi olmayacağı için, mekan fark etmeksizin işverene katkı sağlayacak yetkin kimselere ulaşmak mümkün oluyor. Böylelikle hem istediğiniz çalışana, dünyanın her yerinden ulaşabilir hale gelirken, hem de çalışanların bulunduğu şehirlere veya ülkelere gerek duyulduğunda erişim sağlayabilecek bir çalışanınız bulunuyor. Merkez ofis ve çalışan arasındaki iletişim de Karel Bulut Santral ve video konferans çözümleri gibi ürünlerle sorunsuz ve kesintisiz bir şekilde sağlanabildiği için aradaki mesafelerin bir önemi kalmıyor.

Görülebileceği üzere evden çalışan edinmek, aslında profesyonel hayatın dışında kalan değil, daha da verim kazandıracak çalışan bulma imkanı sağlayan bir çözüm. Evden çalışmayı destekleyen teknolojilerin bu kadar geliştiği ve çoğu sektörün bu çalışma şekline uygun hale geldiği bugünlerde, işlerinin belirli bir bölümler için evden çalışan bulabilmesi mümkün ve avantajlı hale geliyor. Ya da en azından mevcut çalışanların belirli dönemlerde evden çalışması sağlanarak motivasyonlarına pozitif katkı sağlanabiliyor.

Bu yazıyı okuyanlar, bunları da okudu;
Uzaktan Çalışma: Ev veya Ofis Dışında Çalışanlar İçin Destekler
BYOD ile Her Yerde, Her An, Her Cihazla...
Keşke Tüm Çağrı Merkezi Operatörleri Evden Çalışsa...

Diğer Bloglar