Yeni yılın ilk günlerinde hem kendinizi update etmeniz hem de gözden kaçırmış olabileceğiniz yazıları hatırlamanız için bir liste hazırlamak istedik.
2018'in en dikkat çekici ve en çok okunan teknoloji yazılarını sizler için bir araya getirdik...
Ayrıca sizlere küçük bir bilgi daha verelim; Karel Blog 2018'de %46 büyüyerek 950 bin kez okundu. Teknoloji ile ilgili binlerce beyaz yakalı Karel Blog'da toplamda 126.600 saat zaman geçirdi.
10) İşletmelerin Siber Saldırılara Karşı Alabileceği 8 Basit Önlem
Hackerların hedefi olmaktan korunmak ile ilgili bir yazı derleyerek en çok bilinen hackerlık yöntemlerini açıklamak istedik ve böylece kendi önleminizi alabilirsiniz.
Mutlaka bilmeniz gereken internet sitelerinin hacklenmesinde kullanılan 8 yöntemi sıraladık.
9) Güvenlik Sistemleri Nedir ve Kaygıları Nasıl Giderir?
Güvenlik sistemleri, evimizde ya da iş yerimizde oluşabilecek olumsuzlukların önlenmesine büyük katkıda bulunur ve bize daha huzurlu, emniyetli ve stressiz bir hayat sunar.
Peki güvenlik sistemleri, hangi olumsuz durumları önlemede bize yardımcı olabilir?
8) Endüstri 4.0 Nedir? Türkiye'den Akıllı Üretim Örnekleri
Endüstri 4.0 dönüşümünün en önemli özelliği verimliliği artırması olacak ve verimlilik ciddi oranlarda iyileştirilecek. Bununla birlikte teknolojik üretim gelecek ve istihdamda dalgalanma neden olacak. Doğru eğitim politikaları ile bu durum çözülebilecek. Bu süreçte hızlı üretim de gerçekleşebilecek.
Peki biz Karel’de akıllı üretim olarak neler yapıyoruz?
7) Müşteri Hizmetleri ve Çağrı Merkezi Çalışanları Nasıl Olmalı?
Telefon ve internet üzerinden gerçekleştirilen yardım dediğimizde de aklımıza çağrı merkezleri, online sohbet ve destekler gelmektedir.
Bir şirket gözüyle baktığımızda bu hizmetler nasıl geliştirilebilir, müşteriler ve işverenler nelere ihtiyaç duyar, bu konuları işlediğimiz bir yazı paylaşıyoruz.
6) USB-C Nedir? Neden Önemlidir? USB Type-C Kablo Önerileri
USB-C’nin diğer standartlar gibi geniş ölçüde kabul görmesi için önünde uzun bir yol var. Bununla beraber birçok akıllı telefon üreticisi, daha iyi bir şarj yöntemi ile birlikte yeni dijital bağlantı yöntemleri arıyor. Planlardan biri kulaklık girişinin aşamalı olarak kaldırılması.
Bu yazımızda USB Type-C’ye daha yakından bakacağız.
5) IT Strateji Günü 2018 Sunumları
Bilgi Teknolojileri alanında öncü firmaların bir araya gelerek sunum yaptığı, katılımcılara yeni bakış açıları kazandırmayı amaçlayan, strateji odaklı bir IT etkinliği olan IT Strateji Günü, 13 Eylül Perşembe günü gerçekleşti.
350'nin üzerinde BT profesyonellerini bir araya getiren IT Strateji Günü'ne bu yıl da çok büyük bir ilgi gösterildi. Etkinliğe katılamayanlar için sunumları derledik.
4) Türkiye'nin En Önemli Teknoloji Etkinlikleri
Teknolojiyi takip etmek için hangi yöntemleri kullanıyorsunuz? Bloglar, forumlar, vloglar? Peki ya etkinlikler?
Yeni nesil teknolojileri ve gelişmeleri takip edebilmeniz için sağlam bir teknoloji etkinlikleri listesi hazırladık. İşte mutlaka takip etmeniz gereken 16 teknoloji etkinliği...
3) Bilişim Sektöründe Yerli Üretim Neden Önemli?
Sizlere Türkiye bilişim sektörü ve sektördeki yerli üretimin durumu hakkında bilgiler aktarmaya çalışacağız.
Türkiye’de bilişim sektörü oldukça büyük. 2017 rakamlarına göre 117 Milyar TL’lik bir pazardan bahsediyoruz. Fakat bunun içerisinde yerlilik oranı TÜBİSAD’ın verilerine göre yaklaşık %3,5. Dolayısıyla bu oran çok düşük ve bu oranın yükseltilmesi gerekiyor. Çünkü IT sektörü birkaç anlamda çok önemli.
2) Sistem Yöneticisi Olmanın 18 Altın Kuralı
Sistem yöneticisi olarak çalışıyorsanız, şimdiye kadar çoktan kolay veya zor yoldan öğrenmiş olduğunuzu varsaydığımız 18 altın kuralı sizler için derledik. Listemizi kontrol ederek sistem yöneticileri ve hiç de evlere şenlik olmayan çalışma şartlarına dair fikir edinebilirsiniz.
Eğer yeni iş başı yapmış bir sistem yöneticisi iseniz, gerekli dersleri önceden alabilirsiniz.
1) IP Telefon Santralı Kullanmak İçin 10 Neden
Satın alınacak santralın günümüz ihtiyaç skalasında IP tabanlı olması işletmelerin ihtiyaç duyduğu teknolojik yeniliklere büyük ölçüde cevap verecektir.
Gelişmelere açık bir IP santrala yatırım yapan firmalar, doğru bir adım atmış olacaktır. IP santralların sağlayacağı bir takım kullanıma yönelik faydaları şu şekilde sıralayabiliriz...
Bonus 1) RAID Nedir? RAID 0, RAID 1, RAID 5, RAID 10 Farkları Nelerdir?
İster bir sunucunun performansını optimizasyonu amacıyla olsun ister NAS (Network Attached Storage – Ağa Bağlı Veri Depolama) kutusu üzerinde total bir veri kaybını engellemek için olsun, sizin RAID’e ihtiyacınız var. Peki, hangi RAID tipi sizin için doğru seçenek? İşte yeni depolama alanı kullanıcıları için bir rehber.
Bonus 2) 2018’de Kullanabileceğiniz En İyi Ücretsiz VPN Servisleri
Sanal Özel Ağ ya da herkesin bildiği adıyla VPN(Virtual Private Network) terimini duymuşsunuzdur. Eğer duymadıysanız, daha önce VPN nedir ve VPN nasıl çalışır yazısında detaylı olarak anlatmıştık, dilerseniz göz atabilirsiniz.
Bu yazıyı okuyanlar, bunları da okudu;
Dünyanı Değiştirecek 10 İnovasyon
İşinizi Değiştirecek 5 Teknoloji Trendi
Bulut Sistemlere Geçmek İçin 5 Sağlam Sebep